Middagslur i valplådan

matilda hade äran att sova middag med de tillgivna valparna

Den vilda valpen

Som säkert alla vet har vi ju sparat en valp från Krusmynta kullen. Hon heter Gredelin

Helgens Militär Övning

I torsdags var det dax för att infinna sig för att umgås med våra militär vänner under helgen.


Alla glada och positiva människor med olika personligheter kommer att sammarbeta för att nå samma mål- slå ut fiender på det smartaste & effektivaste sätt som möjligheten kräver, samtidigt ha en bra & trevlig tillvaro under helgens alla timmar



Det är mycket som ska förberedas innan man åker iväg till skogen,där våra fiender lär befinna sig.

som sagt det krävs enorma förberedelser för att en hel övning ska fungera, där alla måste hjälpa till.




Att vara ute i skogen i tre dygn, krävs det att allt är med men ändå kan bara lite tas med. Att bara packa sina egna grejor kan ställa till med "huvudbry". Det är liksom inte att man ska på en Spa helg,precis.
Utan man får klara sig med så lite prylar som möjligt, för inte vill man springa omkring och bära en massa onödiga saker. I grundpackningen ingår en massa viktiga saker som ex. stridsväst,skyddsväst, skyddsmask,värmerock, regnställ,mat köket, lite trosor, extra strumpor & tröja, liggunderlag och sovsäck. Jag lovar det är tillräckligt att bära på, plus att för mycket prylar tar så mycket plats och om man ska dela tält med ca.20 st....Det finns de grejor som tillhör det "vardagliga livet" som man helt enkelt får lämna hemma.

Krusmynta har tilloch med en egen militärväska ;-)

Men när man det är dax för övning i skogen måste ändå Allt med från toalett till vapen, så det blir en himla massa prylar ändå


Med tanke på att det finns en stark heriaki inom militären så måste de som är ledare har helt klart för sig som ska göras. Ett bra ledarskap gör så att gruppen fungerar. Vår grupp fungerar väldigt bra och det är tack vare att vi en god sammanhållning som baseras på omtanke inom gruppen och en mycket bra Plutonchef samt gruppchefer som gör ett bra jobb för att det ska fungera på alla nivåer.


Information & samling- sen bar det iväg till grönare trakter


Efter att ha slagit upp tält i mörker och sovit 0 min.(så var det för mig,i varje fall) så var det dax för frukost


Rapport och besked om vad som kommer hända


Sen började allvaret ........Kamoflage målning är ett viktigt inslag .....man vill ju inte synas..

det finns många olika tekniker på hur man målar ...




I vilket fall som helst så det viktigaste är att man blir ett med naturen och uniformen-ingenting ska sticka ut- såsom en vit näsa eller så


Det är väldigt mycket fysisk aktiviter när man är på en sådan här övning. Lägga ut minor, kontrollera områden(betyder mycket promenader:-).....bygga tält plocka ner tält & bygga tält & plocka tält, lasta upp i bandvagn, lasta ner ur bandvagn, lasta upp i bandvagn, lasta ner ur bandvagn, gräva värn etc, etc...
 

Så det är viktigt att ta sina vatten pauser ibland


men även mat pauser är lika viktiga. Än om det kanske inte serveras en god grillad hamburgare, så är det bara att "sleva" i sig


Sen när allt är klart så väntar man få fienderna


med full beredskap.....vilket fienderna oxå hade när de kom med buller & bong. Men vår grupp lyckdes göra "slut" på två viktiga stridsmedel som fienderna hade:-))


Hundarna gjorde en bra insats i helgen. Det är väldigt roligt att få använda sin hund på övningarna, för man tränar & tränar & tränar och vill man ju gärna veta om det man tränar fungerar i "verkligheten".

Vi gjorde allt från att bevaka ett område till eftersök av ett annat område.Måste bara berätta en annan sak och jag var till och med och lärde mig hur man skulle visitera fångar. Men för att återgå till hundarna så som jag sa innan så gjorde hundarna en mycket bra insats och vi ser att vår träning är definitivt på rätt håll. Men det är inte alltid lätt att ha hund inom militären. För det är många som inte förstår deras kapaciteter och det är fullt förståligt för om man inte har kunskapen så kan man inte ha förståelsen. Därför är det viktigt att ha rätt informationskanaler så att kunskapen kommer ut till alla delar av verksamheten. Om det inte finns någon som organiserar den informationskanalen så är det en stor risk att den mindre verksamheten försvinner bort i den stora verksamheten och inte syns. Vilket är en stor risk för oss hundförare inom militären här nere i Skåne, som man bör ha i åtanke gällande vilka konsekvenser detta kan få.


Så sammanfattningsvis kan man säga att tack vare en stor dos av vidsynthet och en lika stor dos av ödmjukhet inom vår grupp som vi tillhör så fick vi möjligheter att jobba med våra hundar och lära oss en massa nya saker. Vi gick hem med nya erfarenheter och ljust sinne än om vissa delar av ens kropp värkte mer än andra, tvättat sig med våtserveter och gått i samma kläder och bara fått ca. 7 timmars sömn på tre dygn,  så var det en lyckad helg:-)) 

//Tjidevipp


Helgträff i "Thornqvistskogen"


ovan har vi Jessica med Budda
nedan har vi andra delen av familjen Per med Zenon


Vi började fredagen med en övning-att kramas



våra hundar ska kunna hantera alla situationer


vi la även upp en "aktivites"bana.
 
Satte upp lite ovanliga saker i skogen såsom en stor regnkappa med en konstig hatt, ett paraply, ett par konstiga dammvippor med hatt etc. Alla fick gå en och en med sina hundar och hantera de situtationer som uppstod.


Självklart så la vi spår både fredagen & lördagen
Här är Kristina med Leo som är redo för att gå sitt spår


Här visar Jesicca på Zenon sitt spår


Anna & Mikael sitter och fokuserar mitt inne i skogen, undrar vad de tänker på??

Mikael med Blaise är redo för att starta anlagsklass


Blaise jätte stolt över sitt fantastiska fynd


vi provade även på lite tolling med våra hundar. Till och med en Koiker kan tolla, här ser vi Patrik med Noa



Kristina med Leo provar oxå på


Kristina med Tipi tittar fram .....och gör sig beredda för en markering


vips över bäcken som en graciös dam hämtar hon dummien- Tipi alltså:-)


Så alla ett jätte tack för en trevlig givande helg, med både praktiska övningar och teoretiska funderingar

//Tjidevipp

duktiga tjejer på lydnadsprov

I dag har vi ställt upp på lydnadsprov i Burlöv.

Jag & Tingeling tävlade i elit lydn. men men vad ska man säga om det. Tingeling visste och utförde alla momenten själv, hann inte vänta på tävlingsledarens kommando så det gick som det gick:-)
När Matilda & Timotej skulle in och tävla i lydn.klass II så öppnade sig himlen och världens regnväder satte igång. Om man då är en lite pudel med mycket päls så blir inte humöret på topp. Men Matilda & Timotej skrapade ihop 145 poäng och blev placerad som fyra i sin grupp, det var en jätte bra insats:-)
Cornelia & Timjan tävlade i lydn.klass I och fick 186,5 poäng och vann sin grupp, de fick även ett extra pris som gruppens trevligaste ekipage:-) Helt Lysande:-)


Alla dessa saker fick de, benet räcker en tid

//Tjidevipp

Viska

en väldigt ädel ung fröken



visst är det en helt underbar bild:-)
//Tjidevipp

RSS 2.0