8 små tollarvalparna 10 dagar i morgon

Eftersom den nyfödda valpen varken kan höra eller se, så har den inte mycket begrepp om vad som händer de första 10 dagarna. I det här läget vet den faktiskt inte ens om att den är en hund. den har inget begrepp om sig själv eller sina syskon. Men nu går det fort, så snart deras ögon har öppnats så öppnas en ny värld för dem.



Att valparna är helt beroende av Krusmynta är något av en underdrift. under den här perioden har hon fullständigt avgörande betydelse. Krusmynta stimulerar sina valpar så att de kan avge avföring och urin, sen slickar hon i sig det för att hålla deras bo rent från avföring, urin och bakterier.


Hon är även viktig för dem som värmekälla. Om tiken skulle lämna valparna i en vanlig bostad på ca.22 grader, kan deras kroppstemperatur de första dagarna sjukna från 38 grader till 35 grader inom en halvtimme. Det är något som är väldigt naturligt för tiken, därför lämnar hon knappt valplåden de första 5 dagarna. Men nu när valparna har blivit lite större, så är det naturligt för tiken att lämna valplådan kortare tid. Hon har ett behov av att vara för sig själv och umgås med sin vanliga flock.



//Tjidevipp


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0